Sitemap for www.aktivekvinderbramming.dk Aktive Kvinder Bramming
Aktive Kvinder Bramming

Formandsberetning 2017

Generalforsamlingen d. 7. marts 2018

Velkommen til Aktive Kvinders generalforsamling 2018.

Jeg vil gerne byde alle de nye sidst tilkomne medlemmer velkommen i vores forening Aktive Kvinder.
Og selvfølgelig velkommen til jer trofaste medlemmer, der har været medlemmer i mange år.

Vi er i dag 132 medlemmer. Og i aften er vi 99 deltagere.
Jeg skal i dag berette om de aktiviteter bestyrelsen har arrangeret i sæson 2017/2018.

Onsdag d. 25. januar 2017 havde vi arrangeret et virksomhedsbesøg hos Farve og Tapet i Storegade, det var en rigtig hyggelig aften med et flot traktement, og pigerne fra butikken var fuld af gode ideer, så man fik ny inspiration til indretning i hjemmet.
Der deltog 60 + 4 bestyrelsesmedlemmer.

Torsdag d. 23. februar 2017 ”Der er et liv efter de 60.”
v/ Flemming Rishøj et humoristisk foredrag på Bramming bibliotek, om, at livet fortsætter, selvom man runder de 60, og man er blevet lidt grå i toppen, det er slet ikke så ringe endda.
Der deltog 60 + bestyrelsen.

Onsdag d. 8 marts 2017 afholdt foreningen generalforsamling med 94 deltagere.
Det var som sædvanligt hyggeligt.

Torsdag d. 6. april havde vi inviteret byens butikker i Kosmorama til modeshow. Det bliver større og større for hver gang, denne gang, havde vi nye butikker med, idet Beiter og Butik Joy ikke eksisterer længere. Som nye deltog Butique 9 og Sportsmaster. Det var en rigtig hyggelig aften, Superbrugsen havde sponsoreret vinen i rigelig mængder, så humøret var højt. Betina Lundgård som konferencier, var et frisk indslag. Der deltog 90 + bestyrelsen – vi solgte ikke flere billetter, da man også gerne skulle kunne se tøjet der bliver vist.

Torsdag d. 31. august kl 18:00 forsøgte vi med noget helt nyt. Nemlig guidet vandretur med mindfullness. Det foregik i Marbæk området. Det var en vandretur med guide, som var uddannet Qiqon instruktør, så der var indlagt øvelser undervejs på turen. Madpakken blev indtaget i hyggeligt selskab. Da der var indlagt ca 20 min tavshed undervejs, kneb det lidt for nogen at være stille. Men jeg håber og tror alle der deltog fik en god oplevelse ud af det.
Bestyrelsen var godt tilfreds med deltagerantallet : 28 incl. bestyrelsen.
Det gav et lille underskud, det koster altid, når vi prøver noget nyt.

Torsdag d. 28. september 2017 forsøgte vi med en halvdags bustur til Kannikkegården i Ribe, en rundvisning på Vadehavscentret med afslutning på Vester Vedsted Vingård med en lille anretning.
Darum Busser var teknisk arrangør på turen. Prisen var kr. 530,- pr person – men vi solgte den til medlemmerne til Kr. 400,- pr person – så der var et tilskud på Kr. 130,- pr deltager, hvilket gav et underskud på kr .7.236,-

Der er interesse i foreningen for at lave disse udflugter, men vi har svært ved at fylde en bus selv, så bestyrelsen besluttede at lave en billig pris, og håbe på så mange som muligt ville melde sig til.
Vi var 48 deltagere incl. bestyrelsen.
Det var en fantastisk tur.

Vi startede med rundvisning på Kannikegården i Ribe – et spændende og anderledes byggeri.
Rundvisningen på Vadehavscenteret var også speciel interessant, idet vi havde en ung mand som guide , han var helt fantastisk og gjorde rundvisningen meget spændende. Vi sluttede af på Vester Vedsted Vingård med en lille anretning og et glas vin til. Et lille hyggeligt sted, man nok ikke ellers ville tænke på at komme til.

Man må sige, at Aktive Kvinder er gode kulturformidlere og med hvor tingene sker.
Både Kannikegården og Vadehavscentret er af det kongelige britiske arkitektur-institut blevet nomineret til titlen som Verdens bedste nye bygning i 2018. Det bliver afsløret i maj 2018 om de bliver vinder til titlen.

Tirsdag d. 10. oktober havde vi i samarbejde med Bramming Bibliotek, inviteret Maria Helleberg til at fortælle om sin bog ”Kvinderne fra Thy”.
Der deltog 89 + bestyrelsen og bibliotekspersonalet.
Maria Helleberg fortalte om sin bog og om de andre bøger hun har skrevet.

Tirsdag d. 21. november havde vi inviteret Henriette Frandsen fra Tjæreborg, til at komme med Ideer til advent og jul.
Der deltog 40, vi måtte desværre sige nej til mange. Men vi kunne ikke forsvare at lukke flere ind. Det kneb alligevel lidt for nogle at se, hvad der blev lavet.
Der var så mulighed for at gå rundt bagefter og få ideer.
Nogle af dekorationerne blev udloddet på amerikansk lotteri til fordel for Røde Kors i Bramming til køb af julekurve til trængte familier. Indtægten ved lotteri blev 2200,- Vi i bestyrelsen rundede beløbet op til 2500,- som blev overført til Røde Kors.

Takkebrev fra Anne Lise

Som du kan se, når Lone præsenterer regnskabet for 2017, har foreningen et stort overskud.
En del bruger vi i aften på mad med et glas vin til,
I år har bestyrelsen besluttet, at vi donerer Kr. 3.000,- til Røde Kors - familienetværk Beløbet falder på et tørt sted, og er med til at skabe glæde for trængte familier i en svær tid.
Vi ser det samtidig som et skulderklap til de frivillige som arbejder med det.
Vi har 1 netværksgrupper kørende.
Tai Chi med Shuang Winkel om mandagen i vinterperioden fra kl. 19 – 21 på Nordre Skole,
Den kreative gruppe, som holdt til i Vindrosens lokaler, om onsdagen i vinterperioden, er opløst, men er der nogen der brænder for at starte en gruppe, skal I huske, at Aktive Kvinder har mulighed for at hjælpe med lokaler i Vindrosen, ganske gratis.

Tak til vores annoncører, der støtter udgivelsen af vores program.
Jeg kan opfordre Jer alle til at støtte de lokale butikker her i byen, de er altid villige og imødekommende når vi kommer og skal tegne annoncer.

Når man stikker næsen frem, er der altid mulighed for at få én på tuden.

Ang. arrangementet hos Sketchers blev vi overhalet indenom af vores egen succes.
Vi var rigtig glade for at Peter Jørgensen ville vise os sin virksomhed.

Og fuld af optimisme tænkte jeg, vi kunne sælge 60 billetter.
For at være flink og medlemmerne ikke skulle rende 2 gange, skrev jeg i et julebrev, at billetter til Sketchers kunne købes ved vores arrangement d. 24. jan ved Siriuspatruljen.
Der blev solgt 24 billetter den aften – I mellemtiden havde vi kontakt med Peter Jørgensen, at de kun havde plads til 30 personer, for at alle kunne sidde ned.
Ups ! det var ikke så godt, for i mellemtiden gik det stærkt med billetsalget hos Butik 9 – de havde solgt 10 billetter mere , så vi tog resten af billetterne fra og meldte udsolgt.
Det var et uheldigt forløb og ikke særlig smart, idet der var mange der måtte gå forgæves. Det beklager vi i bestyrelsen.

Jeg har spurgt Peter Jørgensen om vi evt. kan gentage et besøg hos dem, og han var ikke afvisende, men det skulle vente til næste år, der har de mere plads, for de skal i gang med at udvide lokalerne her i efteråret.

Men bestyrelsen har også lært af den episode.

Fremover bliver billetterne kun solgt fra Butik9 – og de ligger først til salg, når der har været annonceret i Ugeavisen.

Og det bliver muligvis også sådan, at vi sælger kun til medlemmer.

Alt efter hvad vi har af arrangementer, skal vi overveje hvilke lokaler vi lejer.
Vi er jo glade for den opbakning der er fra medlemmerne til vore møder, og vi vil nødigt sige nej til nogle.

Til sidst vil jeg slutte af med at takke bestyrelsen for et rigtig godt samarbejde, I er alle meget engageret, så det er en fornøjelse, at arbejde sammen med jer.
Tak til Inge fordi hun bager til alle arrangementerne.
VELKOMMEN
Foreningens historie
Bestyrelsen 2019/2020
Program 2021
Kontingent 2021
Nyt medlem/orientering
Formandsberetninger
Født i Horsens Tugthus
Højskoleaften Erik Sommer
Besøg i Horsens Statsfængsel
Besøg på Industrimuseet
Konfektlavning
Besøg i Galleri Jon
Krydderurteaften Majholm
Vandring ved Nysø
Glasgården
Årets Aktive Kvinde 2007-2012
Personoplysninger